dinsdag 27 oktober 2009

Vloed

zonsondergang(fotomontage)
Floodlights of filmzonnen geven een zee van licht. Bouwlampen doen dat ook en zijn een stuk goedkoper. Hierboven zie je er eentje in actie. In onze studio zijn ze overvloedig aanwezig, al doen ze het niet meer allemaal even goed. Hoewel ze een groot gebied verlichten, is het licht zelf vrij hard (harde schaduwen), en daarom meestal niet zo geschikt om een model mee te verlichten, en zeker geen beauty! Bovendien gaat zo'n zee van licht alle kanten op, en als je niet oppast verstoort de flood via reflecties langs plafond en muren de rest van je verlichting.

kwakIn bovenstaande foto werd de flood gebruikt om de achtergrond te verlichten. Als ik een tweede had gebruikt was de achtergrond nog wat egaler geworden, maar ik had net al een stop laten springen dus ik hield me een beetje in.

studio-opstellingHier zie je de licht-opstelling. Een flood voor de achtergrond met een scherm tuusen die lamp en de camera, om ongewenst strooilicht te voorkomen. Het onderwerp werd verlicht met een flits achter een diffusiescherm, een soort goedkope softbox.

Dirk