vrijdag 27 november 2009

M'n rug op

rug
Rug op, of back-up, zoals dat in computertaal heet is net zoiets als stoppen voor een rood voetgangerslicht. Iedereen weet dat het moet en vaak nuttig is, maar als het zo uitkomt wordt er vaak de hand mee gelicht.
In de afgelopen tijd is mijn computer twee keer ge-crashed, dus ik heb aan den lijve het nut van back-ups ondervonden. Gelukkig had ik mijn foto-bestanden wél geback-upped, maar mijn oude e-mails en adressen ben ik kwijt :-(.
De digitale fotografie heeft misschien een hoop goeds gebracht, maar er zijn dus ook meer dingen om je zorgen over te maken. Mijn vellen met negatieven zullen niet zo snel crashen. Brand en de gestage inwerking van de tand des tijds zijn hier dingen om je zorgen over te maken, maar dat is weer een heel ander verhaal.
Qua back-up discipline is een losse USB-schijf met een bijbehorend programma'tje waarmee je met letterlijk één druk op de knop je nieuwe digitale foto's archiveert voor mij een zegen gebleken. Nu nog m'n e-mails en adressen erbij stoppen.

Dirk