dinsdag 30 juni 2009

Blauwe huizen

felle kleueren hèMorgen (1 juli) gaan we een actieve clubavond doen: De blauwe huizen en het spoorzone-gebied fotograferen, voor het verdwenen is. Verzamelen om 20:00 in Delfstede, vertrek om 20:15 te voet, want bij het station mag je je fiets niet parkeren:
verboden te parkeren
Dirk

maandag 29 juni 2009

Nieuwe gezichten

Omega D5 vergroterNiet alleen verschijnen er op de clubavonden regelmatig nieuwe gezichten, ook onze vergroters krijgen af en toe bezoek. Het heeft even geduurd, maar nu is hij geïnstaleerd: Met de Omega D5 kunnen we ook grotere negatieven dan 6x6 aan. Tot 4x5 inch past erin en er zit ook een filterlade met filters bij, zodat VC-papier geen enkel probleem geeft. Hierdoor kan de oude Liesegang met pensioen.
We hebben deze vergroter gratis (dank!) via marktplaats gekregen van een fotograaf die naar Spanje verhuist, en deze omega past niet in de kofferbak.
eitje zoekt goed huis
Vrij kort nadat de omega er was, is er een klein eitje aan komen lopen. Zijn eigenaar kon niet meer voor hem zorgen en we zoeken een nieuw huis voor hem. Het is al een oud beestje, maar door z'n lange stang kan hij waarschijnlijk enorme vergrotingen maken van je kleinbeeld-negatief. Eventueel kan je er ook een geinig lampje van maken.

Dirk

zondag 28 juni 2009

Clubavond 24 juni

Bart bekijkt de laptopOok afgelopen woensdag was er weer een clubavond. Dit keer twee nieuwe gezichten! Er waren prints en digitale beelden om te bekijken en we konden ook even naar de kodachrome song luisteren. Onze beamer geeft steeds interessantere interpretaties. Direct vanaf de laptop zag het er beter uit.
Dirk

dinsdag 23 juni 2009

1 Juli spoorzone

stationstorentjeOp 1 juli gaan we het veld in: Het station en omgeving vastleggen voor het nageslacht. 20:00 verzamelen bij Delfstede met camera en evt. statief, 20:15 vertrekken we, Hopelijk hebben we er een mooi avondzonnetje bij.
Dirk

maandag 22 juni 2009

Kodachrome

Zo ziet een doosje kodachromes er uitIk las, dat Kodak officiëel de stekker uit de kodachrome diafilm gaat trekken. Deze film bestaat nu bijna 75 jaar en heeft nog veel liefhebbers. Door het speciale (dure, onpractische) kleurenproces is deze film ook zeer goed bestand tegen de tand des tijds. Als je hiermee nog kleurenplaatjes voor je achterkleinkinderen wilt schieten heb je nog een jaar de tijd. Op deze site kun je er meer over lezen. De eerste, die Paul Simons 'kodachrome song' van het album "There Goes Rhymin' Simon" meeneemt naar de clubavond krijgt een borrel van me. Zie ook deze link.

Dirk

Spoorzone

Zoals jullie weten gaat er nogal wat veranderen in de spoorzone. In augustus wordt gestart met de sloop van Bacinol, de Houttuinen en de v. Leeuwenhoeksingel.
Als je nog wilt vastleggen hoe het was vóór de grote verbouwing, moet je dus niet te lang wachten.
Op de gemeentesite kun je meer informatie vinden, en ook hier.

Dirk

Clubavond 17 juni

Een beetje laat verslag van de clubavond van 17 juni. De beloofde kerkfoto's van Bart houden we tegoed, maar ons nieuwe kandidaat-lid had gelukkig een verslag van een trip naar Malta meegenomen, en zijn laptop. Het beeld was een beetje streperig, maar we hebben besloten dat dat aan de beamer lag.
Ondertussen was de filmdroogkast achteloos gevuld met maar liefst vier rolletjes middenformaat! Film is niet dood, het ruikt alleen een beetje raar.

Dirk

woensdag 17 juni 2009

Nieuwe Kerk Delft

Omdat er vanavond op de Klik-avond wat van Bart's kerk-fotos te bewonderen zouden zijn, moest ik aan wat fotos denken die ik vorig najaar maakte in de Nieuwe Kerk.


Het is eigenlijk een hele mooie kerk, met prachtig licht. Niet heel veel licht, overigens, dus een statief was eigenlijk wel handig geweest, bij gebrek aan een lichtsterke lens (sluitertijden varieren van 1/30 tot 1/3 seconde bij F/6.3 - F/7.1 ; ISO niet hoger dan 400 ivm ruis)





De aanwezige beelden zijn prachtig, maar -zoals in iedere wat oudere kerk- zijn de ramen ook de moeite waard:





donderdag 11 juni 2009

Clubavond 10 juni

plaatje van beamer
De clubavonden beginnen wat drukker te worden; er kwamen zelfs twee nieuwe gezichten kijken, waarvan er één ook nog meteen een paar filmpjes ging ontwikkelen!
Niet alleen werden er prints bekeken, de beamer werd ook in stelling gebracht om de digitale beelden te kunnen bekijken. Volgende week is de beamer er weer (je kunt foto's meenemen op een usb-stick) en laat Bart z'n kerk-foto's zien. Natuurlijk zijn dan ook gewone foto's op papier meer dan welkom!
Dirk

Meer patronen

In een poging wat meer thematisch/gestructureerd bezig te zijn, ben ik op zoek naar patronen. Deze kwam ik bij Kobus tegen:



Hans

dinsdag 9 juni 2009

Nog meer Mooi Weer Spelen

Maar De Spelen bestaan natuurlijk niet alleen uit voorbereiding: ook op de dag zelf is er voldoende te zien!



En het spektakel op zaterdagavond is altijd de moeite waard, en met de camera op 1600 ISO, en het grootste diafragma waren zelfs hiervan mooie fotos te maken (uit de hand, geen VR!)






Hans

Meer Mooi Weer Spelen

En nog wat fotos van de Mooi Weer Spelen van afgelopen weekend:


Ook bij het opbouwen op vrijdagavond waren leuke dingen te zien, en het voelt ook een beetje als een kijkje in de keuken, de apparaten die ' s avonds voor het spektakel zorgen van dichtbij te kunnen zien.




Hans

zaterdag 6 juni 2009

Mooi weer

Ik was een beetje laat, vanwege onverwachts tandartsbezoek. Bij Hugo zag ik helaas geen klikkers. Er waren wel aardig wat fotografen op de markt:














vrijdag 5 juni 2009

Mooiweerspelen


Het is een beetje kort dag, maar dit weekend (en vanavond al) zijn de mooiweerspelen weer, en het is natuurlijk leuk om daar ook wat foto's van te maken. Het programma is te vinden op: http://www.mooiweerspelen.nl/
Om het wat meer tot een klik-activiteit te maken stel ik voor dat we zaterdag om 14:45 bij Hugo op de markt even verzamelen (het programma begint om 15:00). Als je de zaterdag niet kunt, krijg je zondag een herkansing om 11:45, weer bij Hugo op de markt.
Wanneer en hoe we onze resultaten aan elkaar kunnen laten zien moeten we nog even bekijken.

Dirk